ΕκδηλωσειΣ - 06.09.2023

Αξιον Εστι στο Παλαιο Φρουριο ΚερκυραΣ

H Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης σε μια μοναδική συναυλία στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Ένα από τα συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, θα εκτελέσει η Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η καθιερωμένη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ταλαντούχοι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης θα “ζωντανέψουν” το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί», σε μια υπέροχη παραγωγή. Στους συντελεστές της παραγωγής, εμφανίζονται οι Μπάμπης Βελισσάριος (λαϊκός τραγουδιστής), Διονύσης Σούρμπης (Βαρύτονος – Ψάλτης), Γρηγόρης Βαλτινός (Αφηγητής).

Στη λαϊκή ορχήστρα πρωτοστατούν οι Κωνσταντίνος Βιδάλης και Παναγιώτης Ασμπάνης (μπουζούκι). Συμμετέχει η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας ‘’San Giacomo’’, ενώ τη διεύθυνση της συναυλίας, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ., Ηλίας Γκογκίδης.

Βασική πολιτική της Σ.Ο.Μ.Θ. είναι η με κάθε είδους προσφορά στη  κοινωνική μέριμνα. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, και συγκεκριμένα για το Ανοικτό Κέντρο Διαμονής των ΓτΚ,  “Α Step Forward”, καθώς και για δράσεις ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στο νησί της Κέρκυρας με τη συνεργασία του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου. Μια συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας με την πρέσβειρα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, κα. Ρούλα Ρουβά.

Ραντεβού το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στον ιστορικό χώρο του Παλαιού Φρουρίου για μια μοναδική μουσική βραδιά.

Το κοινό, μπορεί να προμηθευτεί τα εισιτήρια της συναυλίας μέσω της ιστοσελίδας της ορχήστρας στο mikistheodorakis.so

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Ώρα: 20:30

Αφηγητής: Γρηγόρης Βαλτινός

Διεύθυνση:  Ηλίας Γκογκίδης

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Προπώληση: 10€