ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ   
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Επείγουσα Ανταπόκριση

ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ Επειγουσα Ανταποκριση

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΣΩΝ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ

Παραδοσιακό και ευρέως γνωστό μέρος της δράσης των ΓτΚ, οι επείγουσες αποστολές είναι αναπόσπαστο μέρος της δράσης της οργάνωσης. Αυτό που είναι νέο φαινόμενο ωστόσο, είναι η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν στη χώρα μας και στον πλανήτη ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Οι ΓτΚ παραμένουν στο πλευρό των πληγέντων και διατηρούν την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται σε επείγουσες καταστροφές εντός της επικράτειας σε χρονικό περιθώριο 48-72 ωρών σε συνεργασία και συμφωνία με τις τοπικές και εθνικές αρχές και τις κατά τόπους κοινότητες.

Από την ίδρυσή τους, oι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν βρεθεί στο πλευρό ανθρώπων που πλήττονται από τις συνέπειες φυσικών καταστροφών και συρράξεων. Η κινητοποίηση των ΓτΚ για την παροχή βοήθειας περιλαμβάνει τόσο την αποστολή ανθρώπινου δυναμικού στις πληγείσες περιοχές για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στους τομείς της Υγείας, Προστασίας, Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, όσο και τη συγκέντρωση και αποστολή υλικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ταυτόχρονα, στην βάση της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των ευάλωτων κοινοτήτων σε αναπτυσσόμενες χώρες, οι Γιατροί του Κόσμου εργάζονται για τη διασφάλιση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών σε νοσοκομειακές δομές και κέντρα υγείας αλλά και απευθείας στην κοινότητα, ενισχύοντας προσπάθειες θεσμικής ανοικοδόμησης και κοινωνικής ανάκαμψης.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν ανταποκριθεί εκτός των συνόρων της Ελλάδας σε περισσότερες από 40 χώρες, όπως: Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αϊτή, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιράν, Καμερούν, Κόσοβο, Κουρδιστάν – Ιράκ, Λαϊκή Δημοκρατία Κογκό, Λίβανος, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ονδούρα, Ουγκάντα, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ρωσία, Σερβία, Σομαλία, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Συρία, Τανζανία, Τζιμπουτί, Τουρκία, Τσετσενία.

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-

Παραμένει πάγια τακτική των Γιατρών του Κόσμου να παραδίδουν οι ίδιοι την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνουν, εξασφαλίζοντας την σωστή διάθεσή της εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Γραφείο Βοήθειας στη Θεσσαλία
ΠλημμυροπαθειΣ

Γραφειο ΒοηθειαΣ στη Θεσσαλια

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Φωτιά στη Μόρια - 2020
ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ

Φωτια στη Μορια - 2020

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Πυρκαγιές στην Εύβοια - 2021
ΚινητεΣ ΜοναδεΣ

ΠυρκαγιεΣ στην Ευβοια - 2021

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Σεισμός στη Συρία - 2023
Ανθρωπιστικη Βοηθεια

ΣεισμοΣ στη Συρια - 2023

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Σεισμός στην Τουρκία - 2023
Ανθρωπιστικη Βοηθεια

ΣεισμοΣ στην Τουρκια - 2023

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Ουκρανία 2022
#Help Ukraine

Ουκρανια 2022

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Fill the MHPSS Gap
#Help Ukraine

Fill the MHPSS Gap

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Επείγουσα Ανταπόκριση για την πανδημία
Covid-19

Επειγουσα Ανταποκριση για την πανδημια

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Μετριάζοντας τους κινδύνους για την υγεία
Covid-19

ΜετριαζονταΣ τουΣ κινδυνουΣ για την υγεια

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Επείγουσα ανταπόκριση στην Ουκρανία
#Help Ukraine

Επειγουσα ανταποκριση στην Ουκρανια

Ολοι οι αξονεΣ Δρασεων