ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ   
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Τι Κάνουμε

Τι Κανουμε

30.500
Ωφελουμενοι απο τιΣ υπηρεσιεΣ των ΓτΚ
40.563
ΙατρικεΣ ενεργειεΣ
14
Σημεια παρεμβασηΣ στην Ελλαδα
*Τα στοιχεια αφορουν το 2022

ΕΙΜΑΣΤΕ Ε∆Ω ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η αλλαγή ξεκινά με τον εαυτό μας, από πολλές μικρές προσπάθειες από τον καθένα μας. Κάθε μέρα. Κάθε στιγμή. Έτσι, η αλλαγή γίνεται συνήθεια. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι αλλαγή, αυτό που προσφέρουμε αύριο είναι μεγαλύτερη αλλαγή. Η αλλαγή προς την κοινωνική αλληλεγγύη ξεκινά με μια σταγόνα και η σταγόνα γίνεται ωκεανός.

Οι Γιατροί του Κόσμου σχεδιάζουν και υλοποιούν πολυτομεακές δράσεις και πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του επωφελούμενου πληθυσμού. Είναι μια οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι εδώ για να προκαλέσει μια άμεση και πραγματική αλλαγή στη ζωή των ευάλωτων ατόμων, μέσω της φροντίδας, της προστασίας, της κοινωνικής συμπερίληψης και ένταξης και της συστηματικής συνηγορίας.

Η κύρια αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είναι η παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής βοήθειας. Ωστόσο, οι δράσεις επεκτείνονται και πέρα από το πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών. Μακροπρόθεσμος στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία και να διασφαλίσουν το Δικαίωμα στην Υγεία για τους πιο ευάλωτους.

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η διαπολιτισμική προσέγγιση αφορά τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατή η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα (καταγωγή – εθνικότητα, θρησκεία, φύλο/ταυτότητα φύλου, σεξουαλικός προσανατολισμός, κ.α.). Η διαπολιτισμική προσέγγιση θέτει στο επίκεντρο το ίδιο το άτομο, στο οποίο αναγνωρίζουμε την ικανότητα να λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις, ενώ παράλληλα η διαφορετικότητα και οι ανάγκες του γίνονται αποδεκτές και κατανοητές, χωρίς να υφίστανται επικρίσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

H προσέγγιση της «Διαχείρισης Περίπτωσης» σημαίνει ότι το ωφελούμενο άτομο συμμετέχει το ίδιο ενεργά στην διαδικασία υποστήριξης και ενδυνάμωσης, πέρα από την τυπική επεξεργασία του αιτήματός του. Βασική αρχή ώστε να λειτουργήσει ο κύκλο της διαχείρισης περίπτωσης είναι η ενεργή συμμετοχή και η συμπερίληψη του ωφελούμενου. Η Κοινωνική Υπηρεσία δημιουργεί ένα πλάνο υποστήριξης μαζί με το ωφελούμενο άτομο, βάσει των προσωπικών αναγκών του. Το πλάνο τίθεται σε εφαρμογή και παρακολουθείται έως την ολοκλήρωση του κύκλου και την τελική αποτίμησή του.

ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Βάσει της σχετικής ταξινόμησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι ΓτΚ εναρμονίζουν τις δράσεις τους σε υπερεθνικό επίπεδο με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (UN SDGs) για τον μετασχηματισμό του κόσμου, με ειδικότερη στόχευση την Καλή υγεία και Ευημερία / Ποιοτική εκπαίδευση / Ισότητα των φύλων / Μείωση των ανισοτήτων / Δράση για το κλίμα / Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυρά θεσμικά όργανα

ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ   

Προσβαση στην Υγεια

Επειγουσα Ανταποκριση

Κοινωνικη Φροντιδα

Ενταξη & Συμπεριληψη

Ενισχυση τηΣ ΚτΠ

Αναπτυξιακη Δραση

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ   

ΠοιουΣ στηριζουμε

Οι Γιατροι του Κοσμου παραμενουν διπλα σε καθε ανθρωπο που χρειαζεται βοηθεια

• Άτομα επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης • Θύματα βίας • Πληθυσμούς σε έκτακτη ανάγκη • Μετανάστες χωρίς έγγραφα • Αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες • Άτομα που εργάζονται στο σεξ • Χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών • Κοινότητες Ρομά στην Ελλάδα
Επικοινωνια