Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Έμπρακτα στο πλευρό των πλημμυροπαθών
Νεα - 02.11.2023

Εμπρακτα στο πλευρο των πλημμυροπαθων

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν να βοηθούν έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, προσφέροντας υποστήριξη και βοήθεια στους κατοίκους, οι οποίοι βιώνουν ακραίες συνθήκες διαβίωσης.

Οι ΓτΚ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά με σκοπό να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν. Κλιμάκια των ΓτΚ βρίσκονται από την πρώτη μέρα στο πλευρό των πληγέντων, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής βοήθειας, προστασίας  δημόσιας Υγείας και παραδίδοντας υλική βοήθεια σε πληττόμενα νοικοκυριά.

Για απευθείας αιτήματα προς την ομάδα μας, οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή των ΓτΚ (Viber και Whatsapp) στο 6951086150, και μέσω email στο thessalydesk.mdmgreece@gmail.com.

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν αδιάκοπα την ενεργή δράση τους στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, ενώ παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκαν και παρείχαν τη βοήθειά τους σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως τα κατεστραμμένα χωριά του Ν. Πηλίου. Επιπλέον, έχει πραγματοποιηθεί απευθείας παράδοση υλικής βοήθειας από ομάδες των ΓτΚ σε 13 σχολικές μονάδες στις πληττόμενες περιοχές καθώς και σε πληγέντες που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, οι ανάγκες των πληγέντων στη Θεσσαλία ολοένα και αυξάνονται.

Οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας χρήζουν συνεχούς υποστήριξης τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Οι δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρών για την ανθρώπινη υγεία είναι πολύπλοκες και εκτεταμένες με τον προσδιορισμό της τρωτότητας να αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Μέχρι σήμερα, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν παράσχει μέχρι τώρα υπηρεσίες σε 600 άτομα, συμπεριλαμβανομένων μόνιμων κατοίκων ηλικιωμένων και παιδιών.

Μπορεί η κακοκαιρία να πέρασε, ωστόσο οι ανάγκες των πληγέντων είναι μεγάλες, είναι ακόμα εδώ και οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Η καταιγίδα Daniel άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία και την ψυχοκοινωνική κατάσταση των κατοίκων.

Οφείλουμε όλοι μας να βοηθήσουμε έμπρακτα τους πληγέντες της Θεσσαλίας μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες τους και να μην τους ξεχάσουμε.

Οι ΓτΚ ευχαριστούμε θερμά για την σημαντική βοήθεια και στήριξη των δράσεων μας για τους πλημμυροπαθείς τους μέχρι και 31/10/2023 υποστηρικτές μας:

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, THE HELLENIC INITIATIVE, NOVARTIS HELLAS AEBE, LDS CHARITIES, SANI / IKOS GROUP, MEDTRONIC, ΚΕΝΟΤΟΜ ΙΚΕ, “UNION ASSET MANAGEMENT HOLDING AG”, STANTON CHASE INTERNATIONAL, WARTSILA GREECE SA, ΤΕΜΡΟRΑRΥ WΟRΚS DΕSΙGΝ Ε, SE MIA PROPERTIES, TEMENOS SA,, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ, ΑΦΟΙ ΔΟΥΜΑ ΑΒΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑLΡΗΑ ΒΑΝK, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΑΕ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, DΟΟ TECHNOLOGY CYPRUS, SALE PER MINUTE SPM NETWORK, CLARUS ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΕ HIDESIGN ATHENS PRIVATE COMPANY IKE, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  Δ.Iδ.X., KORA BAKERY ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, QUΑRΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ/QUΑRΟΝ ΕΠΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, IASIS COSMETIC EE, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΚΙΤΙ ΟΚΑΝΤΑ, ΜΑRΚS SΡΕΝCΕR ΓΕΡΑΚΑ, Θ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΟΕ, ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, UNION INVESTMENT SERVICE BANK AG, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ADAMOPOULOS CONSULTING Ο.Ε., GREENFENCE METALLOGIC, ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΤΕ (Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.), VODAFONE GREECE, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ.

Η παραγωγή του βίντεο των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Βάκρινο, στο πλαίσιο του έργου ΘΕΟ.ΡΟ (Θέσπιση Οριζόντιου Οργανωσιακού και Στρατηγικού Πλάνου 2022-2025).

Το έργο ΘΕΟ.ΡΟ. υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Βοηθήστε τους Γιατρούς του Κόσμου να καλύψουμε τις πολλαπλές ανάγκες των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία με μια δωρεά, επιλέγοντας το ποσό που επιθυμείτε