Νεα - 01.09.2023

Κοινωνικο Πολυϊατρειο ΘεσσαλονικηΣ

Συνέχιση λειτουργίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τη νέα προγραμματική περίοδο του Κοινωνικού Πολυϊατρείου στη Θεσσαλονίκη, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης το οποίο υλοποιείται στην διεύθυνση Πτολεμαίων 29Α (3ος όροφος), εντός της Στοάς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Πράξη με τίτλο «Συνέχιση και Ενίσχυση του Κοινωνικού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με την ενσωμάτωση Κινητής Μονάδας Υγείας», με κωδικό ΟΠΣ 6001344, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027, με χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπηρεσίες απευθύνονται τόσο σε δημότες της περιοχής της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και διαβιούν στην ίδια περιοχή, αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και αναζητούν υπηρεσίες φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η επιστημονική ομάδα του Κοινωνικού Πολυϊατρείου αποτελείται από γιατρούς (Παθολόγο, Ψυχίατρο, Παιδίατρο, Γυναικολόγο, Δερματολόγο), νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγο, ενώ με τις πολύτιμες τους υπηρεσίες υποστηρίζουν το κοινωνικό πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης πάνω από 100 υγειονομικοί και διοικητικοί εθελοντές.

Οι υπηρεσίες παρέχονται κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα μπορείτε να προγραμματίσετε τηλεφωνικά στον αριθμό 2310566641 ή αποστέλλοντας email στο thessaloniki@mdmgreece.gr. Παράλληλα κινητή ιατρική μονάδα παρεμβαίνει τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης όπου διαβιεί πληθυσμός σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης και παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προαγωγής υγείας.

Στο κοινωνικό πολυϊατρείο των Γιατρών του Κοσμου απευθύνονται ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που διαβιεί στα διοικητικά όρια της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζει δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Η Πράξη με τίτλο «Συνέχιση και Ενίσχυση του Κοινωνικού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με την ενσωμάτωση Κινητής Μονάδας Υγείας», με κωδικό ΟΠΣ 6001344, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027, με χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κοινωνικό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων 29Α, εντός στοάς, στον 3ο όροφο και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 08:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ. Στις εγκαταστάσεις του πολυϊατρείου διατίθεται υποδοχή προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες.