Νεα - 11.12.2023

ΜιλωνταΣ για την κοινωνικη ενταξη Ρομα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι Γιατροί του Κόσμου φιλοξενήθηκαν στο podcast  «Τι φάση;!» του pod.gr. Η υπεύθυνη του προγράμματος «Rom-boost: Εργαστήριο Ενδυνάμωσης Ρομά κοινοτήτων» Έλλη Ξένου μίλησε για τους βασικούς άξονες του προγράμματος, ενώ η Ραχήλ Μαρτζέλου, διαμεσολαβήτρια εκ μέρους της κοινότητας των Ρομά, αφηγήθηκε μια ιστορία για να δείξει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων, ειδικά στα μικρά παιδιά.

Το πρόγραμμα «Rom-boost» των Γιατρών του Κόσμου στοχεύει στην κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση Ρομά πληθυσμών στην Αττική μέσω εντατικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Ακούστε το podcast για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου που δίνει στους Ρομά την ευκαιρία που ψάχνουν για μάθηση.

 

Το έργο Rom-boost υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr