Νεα - 11.09.2023

ΣεισμοΣ στο Μαροκο

Εκτίμηση των αυξανόμενων αναγκών

Δραματική είναι η κατάσταση στο Μαρόκο όπου το Σάββατο επλήγη από σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ. Επισήμως, ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 2.500 νεκροί και τουλάχιστον άλλοι τόσοι τραυματίες, εκ των οποίων οι μισοί σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου προετοιμάζονται για διερευνητικές αποστολές τις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι να εκτιμηθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη και την ψυχική υγεία στα απομακρυσμένα χωριά και τις ορεινές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Αρκετοί τοπικοί εταίροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με τους οποίους συνεργαζόμαστε ήδη στο Ραμπάτ και την Ουτζντά, θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου εργάζονται στο Μαρόκο από το 2013 στις περιοχές Ουτζντά και Ραμπάτ. Οι ΓτΚ βοηθούν τους μετανάστες να αποκτήσουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη από την οποία είναι αποκλεισμένοι. Ειδικά προγράμματα απευθύνονται σε γυναίκες και παιδιά μετανάστες που ζουν στο Μαρόκο.

Οι ΓτΚ αξιολογούν τις ανάγκες των θυμάτων του σεισμού στην περιοχή του Μαρόκου. Μόλις είναι σε θέση, θα μεταβούν επιτόπου για να εφαρμόσουν την αποτελεσματικότερη δυνατή ανθρωπιστική ανταπόκριση.