Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Smile Project
Προσβαση στην Υγεια

Smile Project

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Το Smile Project παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη σε ενήλικες και παιδιά οικογενειών που βρίσκονται σε επαπειλούμενη οικονομικά κατάσταση και αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη οδοντιατρικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα αποσκοπεί και στην παροχή οδοντιατρικής φροντίδας σε ενήλικες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιατρικές επισκέψεις σε περιοχές ανά την Ελλάδα καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας υλοποιούν το πρόγραμμα Smile Project, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό και την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή στοματικής υγείας στις τοπικές κοινότητες, καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το Smile project προσφέρει προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο με επισκέψεις κινητών κλιμακίων σε περιοχές της χώρας.

Ομάδα επαγγελματιών οδοντιάτρων στο Πολυϊατρείο της Αθήνας αλλά και μέσω μίας άρτια εξοπλισμένης κινητής οδοντιατρικής μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία και σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρέχει οδοντιατρική θεραπεία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες νέων και ενηλίκων, δίνοντας έμφαση επίσης στην ανάγκη οδοντιατρικής πρόληψης και στοματικής υγιεινής.