ΕκδηλωσειΣ - 31.07.2023

Protect the Earth, Protect your Health

Δράση περιβαλλοντικής ενημέρωσης στον Άλιμο

Ομάδα προσκόπων από τη Γαλλία (EEIF), επισκέφθηκαν τους Γιατρούς του Κόσμου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο των ΓτΚ και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής τους και σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, οι πρόσκοποι συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση των Γιατρών του Κόσμου για το περιβάλλον σε πλαζ του Αλίμου. Οι Γιατροί του Κόσμου και οι Γάλλοι πρόσκοποι διένειμαν στους λουόμενους οικολογικά ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση την προστασία της Υγείας των πολιτών, καθώς επίσης και οικολογικά σταχτοδοχεία.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλίμου όπου βοήθησαν στη συσκευασία τροφίμων τα οποία δίδονται σε ευάλωτους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ ενημερώθηκαν για την κοινωνική  πολιτική του Δήμου.

Τέλος, λίγο πριν την αναχώρησή τους, οι Γάλλοι πρόσκοποι ξεναγήθηκαν στις δομές φιλοξενίας των Γιατρών του Κόσμου όπου έφτιαξαν γλυκίσματα τα οποία κέρασαν στους φιλοξενούμενους των δομών.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Στρατηγικού Πλάνου των Γιατρών του Κόσμου ΘΕΟ.ΡΟ. μέσω της οργανωσιακής επιχορήγησης του Active Citizens Fund με διαχειριστική αρχής επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.