ΕκδηλωσειΣ - 30.06.2023

Volunteer Orientation Days

Φοιτητές του Auburn University στους Γιατρούς του Κόσμου

Στις 26 Ιουνίου, οι Γιατροί του Κόσμου υποδέχτηκαν στο Impact Hub Athens ομάδα 42 φοιτητών επιστημών υγείας και κοινωνικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο Auburn της Αλαμπάμα. Η εναρκτήρια εκδήλωση της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε με θερμή συμμετοχή και ενδιαφέρον των φοιτητών εθελοντών του Πανεπιστημίου Auburn ενώ κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών του Κόσμου, συμμετέχοντας έμπρακτα σε διάφορες δράσεις τους.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν εκ περιτροπής καθημερινά Brief Orientation Sessions στο συνεδριακό χώρο των ΓτΚ στην Αθήνα. Στα εν λόγω sessions οι συμμετέχοντες, εκτός των άλλων, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλούς συνεργάτες των ΓτΚ, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ γύρω από τις δράσεις των ΓτΚ -τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο- να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες και να λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση αναφορικά με τις επικείμενες επισκέψεις τους τόσο στο Ανοικτό Πολυϊατρείο όσο και στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων, όπου διεξήγαγαν rapid tests για HIV και ΣΜΝ.

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών

Στο πλαίσιο του Volunteer Orientation Days των ΓτΚ, οι φοιτητές του Auburn University συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη όπου και περιηγήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. Παράλληλα, οι φοιτητές επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή όπου ενημερώθηκαν για τον ιό του HIV και το AIDS και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για έγκαιρη διάγνωση.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις Διοικήσεις των ΚΥΤ Μαλακάσα, Δομή Σχιστού, Δομή Ριτσώνας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, καθώς επίσης το Δημαρχιακό Μέγαρο και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος, Θετική Φωνή για τη φιλοξενία.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Στρατηγικού Πλάνου των Γιατρών του Κόσμου ΘΕΟ.ΡΟ. μέσω της οργανωσιακής επιχορήγησης του Active Citizens fund με διαχειριστική επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Το έργο ΘΕΟ.ΡΟ. υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr