Νεα - 11.11.2022

Εκκληση για βοηθεια στην Οδησσο

Με τη δική σας βοήθεια, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν καταφέρει να προσφέρουν περισσότερους από 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό στα πληττόμενα της Ουκρανικής κρίσης. Έως και σήμερα, συνολικά 19 αποστολές συνοδευόμενες από προσωπικό των ΓτΚ-Ελλάδας έχουν πραγματοποιηθεί σε 6 διαφορετικές περιφέρειες της Ουκρανίας (Chernivtsi, Lviv, Odessa, Sumy, Chernihiv, Donetsk)

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας!

Ωστόσο, η ανάγκη για ενίσχυση του έργου μας είναι πολύ μεγάλη.

Η επόμενη αποστολή μας θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Οδησσού όπου βρισκόμαστε ήδη από το Σεπτέμβριο, έχοντας υποστηρίξει περισσότερες από 400 γυναίκες και παιδιά στις δομές της Odessa Charity Foundation “Way Home”. Σκοπός της αποστολής είναι η υποστήριξη του τοπικού συστήματος υγείας και η ενίσχυση λειτουργίας των κέντρων φιλοξενίας εκτοπισμένων παιδιών και γυναικών. Από την έναρξη της κρίσης, έχουν καταφύγει στην Οδησσό περισσότεροι από 100.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι πολίτες, κυρίως από τις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας, ενώ αυτή τη στιγμή περί τους 30.000 πολίτες διαμένουν στην πόλη της Οδησσού. Οι τοπικές δομές υγείας και πρόνοιας αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις καθώς πρέπει να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Οι Γιατροί του Κόσμου, κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών για την Οδησσό, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2022. Όλα τα είδη μπορούν να παραδοθούν στα κεντρικά γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, Σαπφούς 12, 105 53 Αθήνα, από τις 9:00 έως τις 19:00. Για περισσότερες πληροφορίες: 210.32.13.150

ΤΡΟΦΙΜΑ

 1. Ηλιέλαιο
 2. Ζάχαρη
 3. Κρέας/Ψάρι/Λαχανικά σε κονσέρβα
 4. Ρύζι
 5. Ζυμαρικά
 6. Μπισκότα
 7. Συμπυκνωμένο γάλα / γάλα σε σκόνη
 8. Αλάτι
 9. Σιτάρι / Πλιγούρι
 10. Αποξηραμένα φρούτα
 11. Ξηροί καρποί
 12. Τσάι
 13. Κακάο
 14. Δημητριακά

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

Δείτε ολόκληρη τη λίστα