Νεα - 09.10.2023

Γιατροι του Κοσμου και Alumil, μαζι

Για την υποστήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Οι Γιατροί του Κόσμου και η εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, Alumil υπέγραψαν διετές Μνημόνιο Συνεργασίας, για την υποστήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του Συντονιστή του Γραφείου των ΓτΚ στη Θεσσαλονίκη, κ. Αθανασίου Ρούσου, και του Sustainability Manager της Alumil , κ. Γεωργίου Φυτιάνου.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, εθελοντές γιατροί των Γιατρών του Κόσμου θα πραγματοποιούν μηνιαίες εισηγήσεις και ημερίδες με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων της Alumil για θέματα που αφορούν στην ψυχολογία παιδιών, τον εμβολιασμό τους, την υγεία των γυναικών και τον διαβήτη τύπου β’, αλλά και ενημερώσεις για υφιστάμενες και νέες δράσεις τους, όπως η οργάνωση συσσιτίων και η ψυχολογική υποστήριξη πασχόντων από προβλήματα αλκοολισμού.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Alumil αναλαμβάνει την παροχή και τοποθέτηση, με τη μορφή δωρεάς, συστημάτων αλουμινίου στο κτίριο επί της οδού Λαγκαδά που παραχωρήθηκε στους Γιατρούς του Κόσμου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη στέγαση νέου Πολυϊατρείου για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, στηρίζει και ενισχύει δράσεις των Γιατρών του Κόσμου που στοχεύουν στη βοήθεια ευάλωτων συνανθρώπων μας (άστεγους, άπορους, ουσιο-εξαρτώμενους, Ρομά, άτομα τρίτης ηλικίας κτλ.)

Μαζί, μέσα από τη λειτουργία του νέου κοινωνικού πολυιατρείου και τις κοινές δράσεις μας, θα συμβάλλουμε στην ανεμπόδιστη πρόσβαση περιθωριοποιημένων πληθυσμιακών ομάδων σε υπηρεσίες υγείας και ιατρικής περίθαλψης, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ανθρώπων μας γύρω από σημαντικά ιατρικά θέματα που αφορούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.