Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Καρά Τεπέ - FactSheet 2019
ΑναφορεΣ - 26.08.2019

Καρα Τεπε - FactSheet 2019

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των προσφυγικών πληθυσμών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ελληνική επικράτεια. Με καθημερινή παρουσία σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, παρέχουν ιατρική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε χιλιάδες ανθρώπους. Κατ’  αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη διασφάλιση της πρόσβασης στην υγεία των ευάλωτων αυτών πληθυσμών και κοινωνικών ομάδων.

Τα τελευταία χρόνια οι Γιατροί του Κόσμου παραμένουν σταθερά ενεργοί και στη Δομή Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ της Λέσβου με την παροχή Υπηρεσιών Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο νησί.  

Κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2019 έως και 30 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος “Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στο Καρά Τεπέ” πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 ιατρικές επισκέψεις συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και την αύξηση της πρόσβασης σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (PHS) και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (PSS) για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που κατοικούν στη Λέσβο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας.

Διαβαστε την αναφορα