Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Τελετή απονομής Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη
ΕκδηλωσειΣ - 19.12.2022

Τελετη απονομηΣ Βραβειου Ευρωπαιου Πολιτη

Στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, η τελετή απονομής για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2022 στους Γιατρούς του Κόσμου για την ανταπόκρισή τους στην ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.

Το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κ. Χαρά Τζιουβάρα από τον ευρωβουλευτή κ. Κώστα Αρβανίτη.

Την τελετή ακολούθησε συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την οποία τα μέλη των Γιατρών του Κόσμου είχαν την ευκαιρία να τονίσουν τη σημασία της στήριξης της Κοινωνίας των Πολιτών.

Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν θερμά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την τιμητική εκδήλωση.

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» έχει θεσμοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί αναγνώριση πρωτοβουλιών από άτομα ή οργανώσεις που ενθαρρύνουν την αμοιβαία κατανόηση και στενότερη σύγκλιση μεταξύ ανθρώπων στην ΕΕ, τη διασυνοριακή συνεργασία που οικοδομεί ισχυρότερο ευρωπαϊκό πνεύμα ή/και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν ή να προτείνουν έργα προς βράβευση με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Προτάσεις έργων μπορεί να γίνουν και από τους βουλευτές του ΕΚ. Φέτος υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις από τις οποίες επελέγησαν 30 νικητές.