Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Εμβολιασμός Covid-19
Ενημερωτικο υλικο - 07.07.2021

ΕμβολιασμοΣ Covid-19

Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας Covid19, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

  • Eίναι ένας απλός, ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος προστασίας των ανθρώπων από βλαβερές ασθένειες και τις συνέπειές τους.
  • Προστατεύουμε τον εαυτό μας ώστε σε περίπτωση που έρθουμε σε επαφή με τον ιό να μην ασθενήσουμε σοβαρά, αλλά να έχουμε μόνο ήπια συμπτώματα.
  • Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαζόμαστε, τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η πανδημία στους γύρω μας.
  • Μειώνοντας τον αριθμό όσων ασθενούν, βοηθάμε τους γιατρούς να φροντίσουν αποτελεσματικότερα όσους έχουν προσβληθεί από τον τον ιό.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Όπως όλα τα εμβόλια, έτσι και αυτά κατά της Covid-19 δεν παρέχουν 100% προστασία. Είναι σημαντικό αφού εμβολιαστείς να συνεχίσεις να τηρείς όλα τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν είναι ήπιες και παροδικές, όπως πόνος στο χέρι στο σημείο της ένεσης, πυρετός, αδιαθεσία, μυαλγίες και πονοκέφαλος. Όλα αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν γρήγορα. Είναι πολύ σπάνιο για παρουσιαστεί κάποια σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Εάν συμβεί αυτό, συνήθως εκδηλώνεται μέσα σε λίγα λεπτά και το προσωπικό που χορηγεί το εμβόλιο είναι εκπαιδευμένο να αντιμετωπίσει τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις άμεσα.